torstai 15. elokuuta 2013

Appelsiini muffinssit

Kävin maalla pitämässä tietokonekurssia (no ei oikeesti, vaan vähän isää ja varamamia ohjeistamassa aiheesta) ja kun oli taas tilaisuus leipoa muffinsseja jonkun muunkin syötäväksi, käytin sen hyväkseni. Alkuperäinen resepti löytyy täältä; klik. Paitsi että olen edelleen niin laiskalla tuulella, etten siis tee yhtään niin kun reseptistä käsketään, vaan koko homma menee soveltaen.

Appelsiini muffinssit

4 dl vehnäjauhoja, 2½ tl leivinjauhetta, 2 dl sokeria, 1 tl vanilliinisokeria, 2 kananmunaa, yhden appelsiinin kuri raastettuna, appelsiinin mehu (n. ½-1 dl), ½ maitoa, ½ dl voita sulatettuna, ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja vanilliinisokeri keskenään. Sekoita muut aineet toisessa kulhossa ja lisää siihen jauhoseos pieninä erinä hyvin sekoittaen. Jaa taikina muffini vuokiin ja paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.

kuorrute:

180 g appelsiini tuorejuustoa, 50 g huoneen lämpöistä voita, n. 4 dl tomusokeria

Vatkaa kaikki aineet hyvin sekaisin. 








4 kommenttia:

  1. On ne nättejä ja taatusti hyviäkin :)

    VastaaPoista
  2. Söpöjä <3 Munssitätiä on kyselty, että varmaan joudut joku päivä leipomaan meillekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä sille teittin neitille taisin luvatakkin, et loman aikana leivon... Ja tänään ostin tampesterista yhen tykötarpeen, ku oon aatellu testata jotain uutta, että eiköhän ens viikolla leivota taas :)

      Ja mamalle kanssa tiedoksi, että hyviä oli! :D Ja kiitos - vaikka ihan tavallista yrittää, ni priimaa pakkaa tulemaa! :D

      Poista
    2. Jee :) Munsseja <3 Ehditkö keskiviikkona tulla kakulle?

      Poista