tiistai 20. elokuuta 2013

Karviaismuffinit

Näin loppu kesästä pitää aina käyttää hyväkseen tota kauden satoa... Vaikka sitten pakkasen kautta kierrätettynä :D Nämä muffinssit tuli leivottua jo jokun aika sitten. Resepti on sama jota käytin hiljattain tiikerikakkumuffinseihin.

Karviaismuffinssit

3 munaa, 3 dl sokeria, 150 g sulatettua margariinia, 4 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 2 tl vaniljasokeria, 1¾ dl maitoa, n. 2 dl jäisiä karviaisia, ½ dl hillosokeria

Karviaishilloke:
Laita jäiset karviaiset ja hillosokeri pieneen kasariin ja kuumenna. Anna kiehua hiljalleen, välillä sekoittaen, kunnes marjat ovat hajonneet ja seos alkaa paksuntua. Halutessasi siivilöi hilloke.

Muffinssit:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja lisää siihen maito sekä munat. Sekoita kuivat aineet margariini-maito-muna seokseen. Erota noin yksi kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita siihen karviaishilloke. Jaa taikina muffini vuokiin siten että pohjalle tulee kerros "maustamatonta" taikinaa väliin karviaishilloketaikinaa ja päälle taas "maustamatonta". Lopuksi töki muffineita haarukalla sekoittaaksesi vähän kerroksia. (Eiks toi töki sana ole ihana? Tosi semmonen ammattimainen?) Paista muffinit 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Olisivat saaneet olla ehkä hetken kauemman uunissa...

Mutta hyvää tuli silti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti