lauantai 25. elokuuta 2012

Tuli vähä semmonen sörsselsön

Karviaishilloke kuppikakkuja.
Joskus olis paree vaan olla tekemättä mitään, mutta ku se jääkaappiin unohtunu kermaviili oli jo korkia aika käyttää pois. Eli lähin sitten tekemään testing-kuppikakkuja. Alkuperänen resepti löytyi maku.fi sivustolta. Varsinaista kuppikakku reseptiä en muutanut muuten kuin, että korvasin herukat karviaisilla ja karviaiset keittelin hillosokerin kanssa hillokkeeksi.

Elisan kuppikakut karviaishillokkeella:

Kuvajärjestys on nyt vähän
sekainen, mutta nämä on
tullu jo uunista ulos.
125 g leivontamargariinia, 1½ dl sokeria, 2 kananmunaa, 3½ dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 200 g kermaviiliä, 2½ dl karviaisia, 1 dl hillosokeria

Keitin ensin karviaisia pikku kasarissa (voi lisätä tilkan vettä, jos tuntuu hullulta alkaa keitellä pelkkiä karviaisia), kun karviaiset alkoi hajota lisäsin hillosokerin. Sitte hiljalleen kiehutellen ja sekoitellen, niin kauan että kaikki karviaiset ovat hajonneet.


Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kermaviilin kanssa taikinaan. Jaa nokare taikinaa vuokiin. Lisää teelusikallinen karviasihilloketta vuokiin. Itse tein kahdella eri tavalla; toisiin vuokiin tein taikinaan syvennyksen jonka täytin hillokkeella ja toisissa vuoissa sekoittelin hilloketta taikinan kanssa sekaisin. Jaa loppu taikina vuokiin, joko hillokken päälle tai sekoitellen. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Minähän laitan nämä kolme kuvaa vierekkäin! Siis kun ei millään meinannut bloggerilla niitä vierekkäin saada, ni askartelin photoshopilla kollaasin. Eiks tullu hiano? Nimim. tooooosi paljon photoshoppia käyttänyt! ;D
Mutta kollaasissa siis tapahtuu: noin puoleen kakkusista sekoittelin hillokkeen taikinaan ja toiseen puoleen laitoin vain nokareen keskelle leivosta. Tähän taikinaan olis kyllä sopinu ihan oikeen marjat paremmin!

No muffinssejahan niistä tuli - eiku - kuppikakkujakos nämä oli? Hmmm.. Ja 12 kappaletta tein, mutta taikinaa jäi yli että 14 varmasti olis saanu helposti. Ja hillokkeen olis ehkä voinu sekottaa ihan kokonaan taikinaan, samalla kun kermaviilinkin tai sitten olis kannattanu enne käyttää pilkottuja karviaisia vaan.


Haukku semmosesta missä on hilloke vaan keskellä.
Sehän on ontto!? 8-O
Mutta maku ratkaisee ja hyvää on kumminki! :D Postkriptum:

Nopea ja helppo... varsinkin jos korvaa hillokkeen marjoilla. Kuten aikaisemmassa karviaismarja muffinssi ohjeessa totesin; kohmeisia karviaisia on todella helppo leikata, eli jos käyttää oikeen marjoja, niin pakastetut käy tähän enemmän, kuin hyvin. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti