keskiviikko 15. elokuuta 2012

Karviais... kuppikakku - muffinssi? Karviaiskupfinssi! :D

Karviaiskupfinssi
Kävin eilen marjavarkaissa kääpiölinnan puutarhassa! Saaliina 2,5 litraa karviaisia ja noin 2 litraa vadelmia. Oon aika törkee varas, kun laitoin vaan viestin puhelimeen, että täälä mä oon teirän marjapuskissa. :D Suurin osa marjoista pääsi pakkaseen odottelemaan, mutta pari pientä nyssykkää karviaisia jäi jääkaappiin. Toinen syömä marjoiksi semmosenaan ja toinen odottamaan viikon leivonta operaatiota.

Tämän viikon resepti on muunnelma. Löysin karviaiskakku haulla kirsikkakakku reseptin, joka on alkujaan ollut siis karviaiskakku. Olen jo kerran aikaisemminkin tämän blogin "historian" aikana tehnyt muffinsseja tai paremminkin kuppikakkuja, kuivakakku reseptillä. Nyt lähden siis muuntamaan kirsikka-/karviaiskakku reseptiä muffinssi reseptiksi. Sivuhuomautuksena kerrottakoon, että olisi pitänyt perustaa vaikka joku salaattiblogi ennemmin, kuin tämä muffinssi/kuppikakkublogi, kun ei oikein ole noita syöjiä näille leipomuksille... Mutta josko nyt kokeilen vaikka pienentää näitä reseptejä ensin... Eli en vielä luovuta - vaan jatkan valitsemallani linjalla - toistaiseksi..

Karviaismuffinssit:

Ja tämän verran jäi hilloa
vielä jäljelle, kun muffinssit
oli jo uunissa!
2 munankeltuaista, 37½ g voita, 1 dl sokeria, 1,5 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 2 munanvalkuista, n. 2 dl karviaismarjoja, 1 rkl hunajaa, 2 rkl hillosokeria
(Määrät on nyt siis puolitettu. Tuskin tuo voin määrä tarvii noin tarkka olla?)

Keittelin karviaisia pienessä kasarissa hunajan kanssa. Kun ensimäiset karviaiset alkoivat hajota, muuttuui keitos melko nestemäiseksi, joten päätin lisätä vielä pari ruokalusikallista hillosokeria. Kenties olisi voinut jättää hunajan käyttämättä ja laittaa alkujaankin vain hillosokeria, mutta jostain
nyt tuon hunajan keksin ja sitä kokeilin.

Vatkaa keltuaiset, sokeri ja rasva kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Tässä vaiheessa taikina muuttuu tönköksi... semmoseksi murotaikinamaiseksi ja alkaa epäilyttää, että voiko tällä reseptillä mitään muffinsseja tai kuppikakkuja tehdäkkään? Mutta jatketaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä taikinaan ensin puolet vaahdosta ja sitten loput varovasti käännellen.

.....ja sitten vielä lusikallinen
taikinaa päälle.
Lusikallinen taikinaa vuan pohjalle.
sitten lusikallinen karviaishilloa....
Laita muffivuokiin ensin kerros taikinaa, sitten jäähdytettyjä karviaisia ja lopuksi vielä kerros taikinaa. Juu... Karviaisia olis riittänyt puolet! Eli 1 dl karviaisia riittää vallan mainiosti tämän kokoseen taikinaan, tai jos haluat tehdä sen tupla taikinan, niin sitten varmaan riittää tämä 2 dl ja sitä saattaa kyllä silti jäädä? Tein 6 muffinssia, mutta taikinaa oli kyllä tosi jämptisti, eikä se riittänyt peittämään kokonaan karviaishillo kerrosta, että ehkä 5 olis ollu helpompi tehdä. Mutta kohtahan se nähdään mitä sieltä uunista sitten tulee, että onko ihan floppi tämä oma muunnelma tästä reseptistä? :D

Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Valmiit karviaismuffinssithan näyttää aikasta hyvältä!
Oho. Tulipas niistä muhkeita! Eli ehdottomasti 6 muffinssia tällä ohjeella.
Ja karviaishilloa sais laittaa enemmän! Ehkä sitä vois sekottaa sen taikinan sekaan vähän tai jotenkin painaa siihen muffinssiin jonkun kuopan jonka täyttää tai jotain, mutta sais olla enemmän. Kompensoin sitä sitten laittamalla muffinssin päälle kermavaahtoa johon oli sekotettu turkkilaista jugurttia ja siihen vielä päälle sitten karviaishilloa... Ihanan kirpeetä! Nam!




Mmmmm...
Aikasta hyvää. Ite muffinssissa olisi saanut
olla enemmän karviaishilloa!
Päälle kermavaahtoa johon on sekoitettu
pikkuisen turkkilaistajugurttia ja vaniljasokeria.
Ja vielä kirpeää karviasihilloa.


















Postskriptum:

Mulla oli muuten noita karviaisia 2,5 dl ja käytin siis siinä niitä keitellessäni 1 ruokalusikallisen hunajaa ja 2 ruokalusikallista sitä hillosokeria. Ja olis siis kovasti voinut olla vaikka vähän enemmänkin sitä hillosokeria, eli jos nyt käyttäis sen 2 dl karviaisia niin varmaan voi laittaa 3-4 ruokalusikallistakin sitä hillosokeria ja hunajan käytön saa kaikki sitten päättää ihan itse! Sekun on sitten ihan makuasia. 

Niin ja se miksi rupesin jälkikirjoitusta kirjoittelemaan, niin pohdin tuossa, että olisikohan tämä nyt kumminkin sitten enemmän kuppikakku resepti, kuin muffinssi? Ikuinen pohdinta... ota siitä nyt selvää sitten. :)

6 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä aika herkuilta. Pitäisköhän kanssa kokeilla, kun noita karviaisia taitaa olla vielä yks jos toinenkin tuolla puskissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa kokeilla, mut laita reilusti sitten kerviaishilloa siihen taikinaan... Vaikka ei kyllä yhtään huono idea ollut säästää sitä tohon päällekkin... Ihanan kirpeetä!

      Poista
    2. Tai vaihtoehtosesti voit tulla vaan syömään noita mun tekemiä! :D

      Poista
  2. Ajatus kuulostais oikein houkuttelevalta :) Harmi vaan, ettei ny pääse :/

    VastaaPoista
  3. Näyttää tosi herkulliselta! Mulla on vähän sama ongelma, mieli tekisi kokeilla yhtä sun toista leipomusta, mutta on vaan pakko rajoittaa tekemisiä, kun ei jatkuvasti voi olla ostamassa isompia vaatteita... ;-)
    Lisään myös sut seuraamiini blogeihin, että löydän tänne toistekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, et mulla pysyis vaatekoko huomattavasti paremmin samana, jos herkkujen syönti rajottuis pelkästään näihin muffinsseihin, mutta kun meinaa kaiken aikaa osua käteen ja suuhun kaiken näköstä muutakin hyväskää! Voi voi voi... Jos leipoo 6 muffinssia viikossa, ni se olis niiko 1 per päivä ja sitte yks päivä olis kokonaan herkuton... Jos siis pystyis kieltämään iteltään sitten sen kaiken muun herkuttelun kokonaan!? Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty? :D

      Poista