tiistai 7. elokuuta 2012

Mites sitte karviaiset?

Eli alkais olla sitten karviaismarja sadon vuoro. Tykkään syödä ja säilöä karviaisia siinä vaiheessa, kun ne on melkein kypsiä, mutta ei ihan... Se se onkin sitten tarkkaa puuhaa. Kävin kaverin karviaispuskilla eilen ja ne on nyt silleen melkein - loppu viikosta vois olla kohillaan... ehkä? Riippunee taas näistä säistäkin vähän. No eilen sitten jo pakkaseen niitä kuitenkin laitoin, pienissä pusseissa, ihan semmosenaan. Teen niistä sitten talvella vispipuuroa ja kiisseliä. Nam nam. Mutta tokihan niitä täytyy nytten sitten kokeilla myös muffineihin! Valmiita ohjeita ei löytynyt äkkiseltään kovin montaa ja päädyin kokeilemaan karviaismuffinit ohjetta, jonka löysin blogista: maman keittiössä. (Löytyy muuten tästä lähin, myös lukuluettelostani!) Alkuperäisessä reseptissä käytettiin karviaissosetta, mutta minä sulatin vähän niitä eilen pakastamiani ja sitten vain pilkoin pienemmiksi. Kohmeisia karviaisia on muuten tosi helppo leikellä ja halkaisu pinta on välillä tosi kaunis, kun osuu oikeaan kohtaan.. Mutta tässä siis minun versioni reseptistä

Karviaismuffinit:

2 munaa, 2 dl sokeria, 1/2 dl juoksevaa rasvaa, 1 dl maitoa, 3 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria, n. 2,5 dl karviaisia.

Vatkataan munat ja sokeri vaahtoksi. Lisätään rasva ja maito. Lisätään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilja sokeri. Paloitellaan karviaiset ja sekoitetaan joukkoon. Jaetaan taikina muffinivuokiin (12 kpl) ja paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. (Melkeen meni yli - huh. Heti meinaan poltaa kaikki, kun pitäisi oikeen olla tarjottavaksi asti huomenna. :D )


Ensimäinen haukkuhan on aivan pakko aina ottaa silleen melkeen suoraa
uunista tulleesta muffinista! Nyt joutu kyllä vähän puhaltelemaan,
kun marjat höyrys muffinin sisällä. :D

Ja taas kerran niin hyvää! Nam! Varmasti on hyvää se soseesta tehty versiokin, mutta hyvin voi käyttää marjoja sellasenaankin... Tai siis paloiteltuna. Ihan varma taas kerran, että näitten kanssa sopisi kermavaahto niin loistavasti, joten täytynee huomiseksi sellasta vielä järjestää, ennen kun tulee vieraita.

Ai niin... Ja oli muuten taas nopea ja helppo resepti! Suosittelen! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti