perjantai 5. huhtikuuta 2013

Banaani-suklaamuffinit

Rakas-rakas ihana ystävä tuli kylään ja halusin tietenkin leipoa jotain hyvää. Suklaa on aina varma valinta? No ei tietenkään ole, jos ystävä ei piittaa niin kauheasti suklaasta! :/ No onneksi oli lime-cure muffinssejakin vielä jäljellä!

Mistä tulikin mieleen, kun tuolta tilasto sivulta katselee noita hakusanoja, millä blogissani vieraillaan, niin yksi ylitse muiden tuntuu olevan kysymys kuppikakkujen säilytyksestä. No Kuppikakut ja muffinssithan säilyy ihan sellaisenaan vallan hyvin. Ilman kuorrutetta pussissa pöydällä pitkiäkin aikoja ja jääkaapissa vielä kauemman... saatika sitten pakastettuna! :D Kuorrutetuja muffissejakin pystyy säilyttämään jääkaapissa ihan helposti viikonkin... Tai no riippuu tietty kuorrutteesta, mutta tuorejuusto kuorrute esimerkiksi säilyy periaatteessa ihan niin kauan, kuin tuorejuusto säilyy ja tuorejuustojen parastaennen päiväyksethän on parhaimmillaan joskus kuukausien päässä. Eli kuorrutetta voi hyvin tehdä isomman annoksen kerrallaan ja se säilyy kyllä jääkaapissa pitemmänkin ajan. Toki sitten kun se on sen leivoksen päällä, niin leivoksen säilyminen tietenkin on se ratkaiseva tekijä. Mutta jääkaapissa olen muffinsseja säilönyt joskus pitempiäkin aikoja... siis sen viikon joskus vähän ylikin, eikä ne miksikään mene! Monet muffinssit/kuppikakut on kuitenkin parhaimmillaan, kun otat ne ajoissa lämpenemään ennen tarjoilua. Jääkaappikylmä muffinssi varsinkin kuorrutettu sellainen ei aina tuo makuja niin hyvin esille. Mutta tässäkin tietenkin poikkeus vahvistaa säännön ja joskus on niinkin päin, että juuri se jääkaappikylmä muffinssi on niin niin hyvää.

Mutta sitten itse asiaan. Tämän kertainen resepti löytyi yhteishyvän sivuilta; klik. Tietenkin sitä piti mennä itse soveltamaan, eli seuraavaksi oma versioni.

Banaani-suklaamuffinit

2 kananmunaa, 1½ dl ruokokidesokeria, 1 dl kaakaojauhetta, 3 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 100 g sulatettua margariinia, 1½ dl maitoa, 1 tl murukahvia, 100 g tummaasuklaata, 1½ banaania. 

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja margariini, sekoita keskenään. Sulata murukahvi maidon sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muna-sokeri vaahtoon vuoron perään jauhoseosta ja nestemäisiä aineosia (kahvimaitoa ja suklaamargariini seosta). Soseuta banaani (ihan haarukalla muusasin) ja sekoita taikinaan. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 180 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Kaapin perukoilla on pyörinyt semmoinen valmis suklaamousse pussi. Näitä: "lisää vain neste ja vatkaa valmiiksi". Ajattelin siitä sitten tehdä kuorrutuksen muffinsseille ja olihan se ihan ok. Varmaan parempaa saisi jos oikein itse tekisi, mutta tulipa tuokin käytettyä pois tuolta kaapista pyörimästä. Tänään sitten kuitenkin huomasin, että suklaamousset on kaikki syöty! Osa muffinssien päällä osa semmosenaan! :D Eikä yhtään kuvaa ole muffinsseista otettu! Onneksi oli tuorejuustokuorrutetta valmiina kaapissa, niin muutaman banaani-suklaamuffinin päälle sitä vähän sipaisin, että sain kuvankin tänne teille. 

Hyvää oli! Kaverinkin mielestä, vaikkei niin suklaasta piittaakkaan!

6 kommenttia:

  1. Nam, hiukkasen tekisi kyllä mieli haukata palanen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näistä tuli kyllä aikasta hyviä... Tairan haukata yöpalaksi yhden ja sitte nukkumaan. :D

      Poista
    2. Ihana blogi sinulla! Tänne palaan toistekin :)

      Poista
  2. Sinä olet kyllä aika pro näissä hommissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muffinssit on sen verta heleppoja, että näissä voi olla proo aika vähällä vaivalla. Vois kyllä välillä paneutua vähä enempi... Yrittää tehä jotai semmosia nättejä - paremmin koristeltuja kuppikakkuja.... Ehkä voisin taas kokeilla semmosta voikuorrutetta? Tai kattoo onnistuisinko saamaan pursotettavemman kuorrutuksen aikaseksi ilman sitä voitakin? Hmmmm... Mutta juu - kiitos kehuista kummiskin :)

      Poista
  3. Banaani ja suklaa on kyllä loistava yhdistelmä muffinsseissa :) Toimii!

    VastaaPoista