keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Suolaiset porkkanamuffinssit

Oon kyllä leiponut, en vaan oo saanu kirjotettua. Ja kamerakin alkaa olla siinä kunnossa, et kuvaaminen meinaa olla melkosen työlästä. Ja kuvan käsittelyohjelma on vanhassa tietokoneessa ja oon yrittäny ettiä tähän uuteen vaan jotain korvaavaa, mutta en oo saanu oikeen aikaseksi mitään senkään suhteen. Kyllä on kuulkaa ollu saamatonta viime aikoona! Lisäksi tullu syötyä niin paljon suklaata, että jotenkin tuntuu että pitäisi jotain suolasta saada jo välillä. Siksipä päätin leipoa suolasia muffinsseja. Halusin leipoa muffinsseja joita voi ottaa töihin mukaan evääksi ja jotka säilyvät tarvittaessa myös huoneen lämmössä jonkun aikaa. Surffailin netissä ja etsin reseptejä - kaikkea vuokaleivistä sämpylöihin ja lopulta takaisin suolaisiin muffinsseihin. Päädyin käyttämään muffinssien pohjana reseptiä, jonka löysin kotikokki.net sivustolta: Suolaisten muffinssien perusohje. Kinkun ja paprikan sijaan käytin porkkanaa ja mausteeksi persiljaa.

Suolaiset porkkanamuffinssit:

3 dl vehnäjauhoja, 1 dl ruisjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, ½ tl parikajauhetta, 1 tl yrttisuolaa, 2 isoa porkkanaa raastettuna (n. 2½ dl), iso nippu tuoretta persiljaa silputtuna, 100 g juustoraastetta, 2 dl maitoa, 2 munaa, ½ dl juoksevaa rasvaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet sekaan. Jaa taikina muffinssi vuokiin ja paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.





Ja näistä täytyy sanoa, että oli muuten hyviä! Halkasin vielä niinko sämpylän ja laitoon vähä lisää juustoa päälle... Nam nam!

2 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä hurjan hyviltä! Tahtoo kanssa :D

    VastaaPoista
  2. Noi on kyllä jo syöty :p Oli maanantaina töissä eväänä ja työkaverit osallistu niitten tuhoamiseen.

    VastaaPoista