keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Ennen joulua

Tässä huushollissa asuu nykysin ihan kauhea herkkupossu. Sen possun teki taas mieli jotain hyväskää ja ei siinä sitten muuta kun - muffissia leipomaan. Teki mieli tehä jotain jouluista, mutta en oikein itsekkään tiennyt mitä. Siispä pääti sekoitella summanmutikassa aineksia kulhossa ja kokeilla mitä siitä tulee.

Jouluiset kuppikakut 

1½ dl sokeria, 2 kananmunaa, 1 dl juoksevaa rasvaa, 1 prk kermaviiliä, 3½ dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl soodaa, 4 tl kurpitsa piirakka mausteseosta, ½ tl kardemummaa

Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sokeri-muna vaahtoon. Sekoita loput aineet joukkoon ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. 


Tämän reseptin oon kirjotellu ylös jo ennen joulua ja nyt juuri en löydä tähän kuvaa, mutta melko varmasti olen kuppikakut kuvannut. Lisään kuvan myöhemmin, jos löydän sen (luultavasti vanhalla koneella). Muutenkin vähän tälläinen tynkä teksti - jäänyt jostain syystä kesken, mutta koska se nyt täältä luonnoksista löytyi, niin poustailen kumminkin. Pyydän kuitenkin anteeksi tämän postauksen laatua... Se nyt on mitä on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti