sunnuntai 18. marraskuuta 2012

kurpitsamuffinssit

Ostin semmosen pikkusen kurpitsan... Vähä alta kilonen oli, mut vaikka kurpitsa on pieni, ni se tuntuua aina niin suurelta... sitä kerkee mielessään suunnitella, että mäpäs teen tosta sitä ja tätä ja tota. No totuus on, että kun keittelin sen soseeksi, niin sitä oli semmonen 3 dl jäljellä. Vaihtoehtoina oli kurpitsa keitto tai kurpitsamuffinssit ja koska mulla oli jo ruoka valmiina, niin päädyin leipomaan muffinsseja.. Tosin jäi kyllä nyt semmonen hinku siihen keittoonkin, että käyn ehkä vielä hakemassa toisen kurpitsan, jonka sitten keitoksi kettelen.

Yritin etsiä jotain sopivaa kurpitsamuffinssi ohjetta, mutta tällä kertaa ei löytynyt jääkaapista kermaviiliä, ei turkkijugurttia, eikä edes leivontaan soveltuvaa maitorahkaa... Maitokin oli aika vähissä! Joten päätin tehdä muffinssit ihan mutu-reseptillä.... Ja hyvää tuli!

Kurpitsamuffinssit

3½ dl  vehnäjauhoja, 2 tl leinjauhetta, 2 tl kurpitsa piirakka mausteseosta, 1 tl vaniljasokeria, 2 dl sokeria, ½ dl mantelirouhetta, 1 dl juoksevaa rasvaa, 2 munaa, n. 3 dl kurpitsa sosetta.

Kurpitsa: paloittelin kurpitsan, koversin siemenet pois ja poistin kuoren. Pilkoin kurpitsan kuutioiksi ja keittelin pienen vesi tilkan kanssa, kunnes kurpitsa on pehmennyt... Lisäsin 1 dl hillosokeria ja annoin kiehua vielä 10 minuuttia hiljalleen kannen alla. Soseutus sauvasekoittimella. Tein soseen jo edellisenä iltana ja annoin seisoa yön jääkaapissa, eli leipoessa sose oli kylmää. 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat, rasva ja kurpitsa sose - sekoita hyvin. That's it! Taikina valmis! Jaa taikina muffini vuokiin (16 keskikokoista) ja paista 200 asteessa noin 15 min.

Ystävä soitti ja kysyi keitänkö kahvit. No totta kai - kuika osasikaan soittaa juuri kun muffinssit oli tullut uunista ulos? Sekoitin vielä nopsaan tuorejuusto kuorrutteen. Ja oli herkulliset muffinssit oli valmiit laitettavaksi kahvipöytään. Nam nam.

Tuorejuusto kuorrute:
75 g huoneenlämpöistä margariinia, 200 g tuorejuustoa, 2 dl tomusokeria, 1 tl vaniljasokeria, tilkka sitruunan mehua.

Vatkaa margariini ja tuorejuusto hyvin keskenään. Lisää tomusokeri muutamassa erässä ja vatkaa hyvin. Lisää vaniljasokeri ja puserra pikkuisen sitruunan mehua joukkoon ja vatkaa. (Lisäsin vielä pienen pienen tilkan punaista ja pienen tilkan keltaista elintarvikeväriä.) Kuorruta jäähtyneet muffinssit. Ripottelin päälle vielä nomparelleja. 

Muffinsseista tuli melko makeita.. Ehkä taikinaan olisi voinut laittaa vähän vähemmän sokeria, koska laitoin kurpitsa soseeseen sen 1 dl hillosokeria... Mutta ei nyt ihan äklö makeita olleet näinkään... ja toiset tykkää makeammista toiset vähemmän makeasta... Sokeria maun mukaan siis!? :)




Onneksi ystävät ei syöneet ihan kaikkia.. Sain kuvan vielä kuorrutetuistakin muffinsseista.
Hyviä ovat - nam nam.


Resepti kuuluu ehdottomasti kategoriaan helppoa ja nopeaa... Toki kurpitsasoseen tekemiseen menee vähän enempi aikaa, mutta sen voinee korvata halutessaan jollain kaupan valmis soseella. Tiedä saako kurpitsasosetta valmiina kaupasta, mutta varmasti voisi kokeilla jotain muutakin makua.



2 kommenttia:

  1. Moi,
    kurpitsamuffinssit kuulostaa mielenkiintoiselta. Ehkä pelkäisin että nistä tulisi liian makeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli vähän makeita kyllä, mutta ei niin äklömakeita, että syömättä olisi jäänyt! :D Ehkä sokerin määrää voisi vähän pienentää. Lisäsin kuorrutteeseen sitruunan mehua siinä toivossa, että tuo vähän vastapainoa makeudelle ja mielestäni toimi hyvin.

      Poista