torstai 1. marraskuuta 2012

Sitruuna-porkkana-manteli kuppikakut

Austraalialaisesta amerikantuliais kirjasta (the complete series Cupacakes; Anthony Carroll) siis jälleen! Lemon carrot walnut cupcakes - kuka näitä nimiä oikeen keksii? Ja miksei neilikkaa mainita nimessä ollenkaan? Kun mä ainakin maistoin sen neilikan niissä ihan selvästi, vaikka sitruunaa laitettiinkin niin paljon, että itteä ihan epäilytti. Nämä kuppikakut tuli leivottua jo viime viikolla. Oon ollut huono blogaaja, kun en oo saanu aikaseksi kirjottaa reseptiä tänne. Kuviakaan en tullut ottaneeksi, kun vasta valmiista kuppikakuista, mutta eikö nekin kuvat nyt riitä. Niin ja käytin siis mantelirouheen lopun, mikä sattu kaapista löytymään... eli saksanpähkinä jäi nyt näistä kuppikakuista pois. Katsotaas miten muistan vielä, kuika tuli reseptiä säädettyä leipoessa.

SITRUUNA-PORKKANA-MANTELI KUPPIKAKUT

Alkuperäinen resepti:
2 munaa, 1 kuppi hienoa sokeria, ¾ kuppia kasvisöljyä, ½ kuppi sirtuunamehua, 2 kuppia jauhoja, 1 tl jauhettua kanelia, 2 tl leivinjauhetta, ½ tl jauhettua neilikkaa, ¾ kuppia porkkanaraastetta, yhden sitruunan kuori raastettuna, ½ kuppia saksanpähkinä rouhetta.

Oma versio:
2 munaa, 2½ dl sokeria, 1¾ dl rypsiöljyä, 2 sitruunan mehu (tuntu paljolta ja oli tosi paljon), 5 dl jauhoja, 1 tl kanelia, 2 tl leivinjauhetta, ½ tl jauhettua neilikkaa, 2 dl porkkanaraastetta, 1 sitruunan kuori raastettuna, 1 dl (vähän vajaakin - kaikki mitä oli jäljellä) mantelirouhetta 

Vatkaa munat, sokeri, öljy ja sitruunanmehu, kunnes seos on tasainen ja kermainen. Toisessa kulhossa sekoita kaikki kuivat aineet, paitsi mantelirouhe. yhdistä seokset. Vatkaa taikinaa 5 minuuttia (no en kyllä vatkannu... mut aika kauan kuitenkin). Lisää porkkana, sitruunan kuori ja sekoita. Kääntele mukaan mantelirouhe. Jaa taikina vuokiin (kirjan mukaan 12, ite käytin pienempiä vuokia ja niitä tuli 24) ja paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen kuorrutusta.

Alkuperäinen kuorrute:
1½ kuppia tomusokeria, yhden sitruunan kuori, 1 tl sitruunan mehua, 90 g pehmeää voita, 1 tippa oranssia elintarvikeväriä, ½ kuppia saksanpähkinän palasia

Oma kuorrute: 
40 g leivontamargariinia, ¾ dl tomusokeria, 1 tl vaniljasokeria, 1 tl vanillakreemi jauhetta, 1 tl vettä, 100 g tuorejuustoa, tippa punaista ja tippa keltaista elintarvikeväriä
koristeluun: mantelilastuja

Sekoita kuorrutteen aineet sähkövatkaimella hyvin keskenään. Kuorruta täysin jäähtyneet kuppikakut ja koristele lopuksi  mantelilastuilla.



Jos leipoisin näitä uudelleen, niin ehkä käyttäisin korkeintaan sen yhden sitruunan taikinaan. Mutta oikein syötäviä on näinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti