torstai 18. lokakuuta 2012

Lemon Cheesecake mini cupcakes

Sitruunaiset kuppikakut,
tuorejusuto kuorrutteella.
Eli Amerikan resepti olis jaossa taas! En tiedä kuinka pieniä nämä niitten mini kuppikakut on... Tai no - oon toki nähny myös täälä meillä myytävän semmosia tosi pieniä muffinipellejä ainaskin, mutta siis mun pikku vuoa oli selkeesti kumminkin isompia kuin heidän mini kuppikakkunsa. Ja tässä resepti/t ja alkuperä on siis kirja: "the complete series Cupcakes" ja julkaisia: Hinkler... Hetkonen! Arvatkaas mitä! Mä olen huijannut teitä! Hinkler on Austraalialainen kustantamo! Mutta kirja on siis kulkeutunut mulle ameriikan tuliaisina... reseptit vaan onkin sitten vissiin austraalialaisia? Öööö :D

Eli tässä nyt sitten seuraa austraalialainen kuppikakkuresepti!

LEMON CHEESECAKE CUPCAKES

Alkuperäinen resepti:
80 g pehmeää voita, ½ cup hienoa sokeria, 1 muna, 1 cup itsestään kohoavaa jauhoa, 1/ lemon curd (lemon butter), 1 tl sitruunan kuorta, hienoksi raastettuna.

Oma versio:
80 g pehmeää margariinia, 1¼ dl sokeria, 1 muna, 2½ dl jauhoja, 1 tl leivinjauhetta, ½ tl soodaa, ripaus suolaa, ¾ dl lemon curd (kaupasta ostettua, netin ihmeellisestä maailmasta löytyy kyllä paljon reseptejä tähänkin, jos haluaa itse tehdä), 1 tl sitruunan kuorta raastettuna, ½ dl maitoa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään. Toisessa kulhossa vispaa rasva ja sokeri kuohkeaksi, lisää muna ja sekoita hyvin. Lisää jauhot, lemon curd, sitruunan kuori ja maito, sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kuppikakku vuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.. Itellä kyllä vähän lipasahti ja tummuivat ehkä pikkusen liikaa. Ei kumminkaan palanu! Ja hyvää tuli. 


Mietin tossa, että miksi tämän nimi on juustokakku kuppikakku... Vaikka kuorrute on tuorejuustosta, niin... Ei tämä nyt niin juustokakkumainen ole. No joka tapauksessa. Jäähtyneet kuppikakut siis kuorrutetaan ja resepti seuraa perässä.

Alkuperinen kuorrut:
1/3 cup tuorejuustoa, 1 tl sitruunan kuorta raastettuna, 1 cup tomusokeria
ja lemon curdia korsiteluun.

Oma versio:
200 g tuorejuustoa (juu juu - vähempikin olis todellakin riittänyt), 4 dl tomusokeria, sitruunan kuorta raastettuna, 1 tl vaniljasokeria.

Pehmitä tuorejuusto sähkövatkaimella, lisää tomusokeria pienissä erissä. Lisää vaniljasokeri ja sitruunan kuori. Vatkaa tasaiseksi.




Sain vaan kakkuset kuorrutettuakin ja kuvat otettua. Kaks päivää leipomisen jälkeen. Tänään nämä (tai suurin osa näistä) matkusti mun isän synttäreille. Ite ehin poistuu paikalta ennen, ku muut vieraat saapu (siis lähinnä oman päiväohjelmani takia)... Joten nyt en sit yhtään tiiä, mikä on ollu tuomio? Mut kai mä sen joskus kuulla saan? Jännäää! :D




5 kommenttia:

  1. Muruseni, käyhän noutamassa blogitunnustus <3

    http://kaapiolinna.blogspot.fi/2012/10/we-are-knights-who-say-ni-kera-ihanan.html

    VastaaPoista
  2. No höh, ei se linkki toiminutkaan. Mutta tiedät mistä sen löytää :)

    VastaaPoista
  3. Moi!
    Hieno blogi sinulla on, rakastan muffinsseja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa hei... Minä puolestani ihastuin blogissasi bentoihin... Yritän aina välillä ottaa töihin eväitä mukaan, kun muuten tulee syötyä helposti ihan mitä sattuu ja sinun eväslaatikkosi oli kyllä niin upeita, että ehkä täytyy itsekkin alkaa miettiä, josko vaikka viitsisi vähän nätimpiä eväitä itselleen askarrella. :)

      Poista
    2. Hieno että pidät bentoista! Itse rakastan niitä koska ne ovat söpöjä ja värikkäitä.
      Mutta myös koska siihen mahtuu pieni ateria ja bento ei sovi (yleensä) mikroon sen voi täyttää vihanneksilla ja hedelmillä niin se on helppoa syödä tervelliseesti.

      p.s. tein eilen muffinsseja mutta en ole hyvä leipuri, ne eivät ole niin kauniita kuin sinun muffinssit!!!

      Poista