keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Feta-paprikamuffinssit

Viime viikolla käväisi ystävä kylässä. Tuli suoraa töistä, joten ajattelin, että varmaan pitäisi olla jotain suolaista tarjottavaa. Siksipäs pääsinkin kokeilemaan Kaakao kermavaahdolla blogista pongaamaani feta-paprikamuffinssi reseptiä. Muffinssit leivoin lähestulkoon alkuperäisen ohjeen mukaan. Laiskuus aiheutti yhden ihan pikkiriikkisen muunnoksen ja yhden raaka-aineen puutos toisen.

Feta-paprikamuffinssit

3½ dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 2 kananmunaa, 2 dl maitoa, ½ dl juoksevaa rasvaa, 1 dl juustoraastetta, 1 tl suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria, chiliä, öljyä, 150-200 g fetaa, 1 paprika, persiljaa

Pilko paprika pieniksi paloiksi ja paista pannulla pienessä tilkassa öljyä, mausta mielesi mukaan, esimerkiksi chilillä, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon juustoraaste, kananmunat, juokseva rasva, persiljasilppu ja maito. Sekoita tasaiseksi massaksi. Murustele feta ja lisää siitä noin puolet jäähtyneiden paprikoiden kanssa taikinan sekaan. Annostele taikina muffissi vuokiin ja murustele loput fetat muffinssien päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. 

Feta-paprikamuffinssit


Voin kertoa, että nämä oli hyviä!!! Kaverille tarjosin salaatin kanssa ja jälkkäriksi oli vielä mokkapalamuffinssit ja piimäkakkukupfinssit ja loput feta-paprikamuffinssit tuli melkeen syötyä yhessä illassa! No ei - jäi sentään seuraavalle päivää töihin evääksi ja vielä iltapalaksi kotiinkin. 




2 kommenttia:

  1. Nam! Olen halunnut tehdä suolaisia muffinseja jo pitkään :)
    En ole feta fani, voisinko korvata toisella juustolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näihinhän tuli fetan lisäksi myös juustraastetta ja voisin kuvitella, että melkeen mikä tahansa juusto näihin sopii... Ite kun fanitan aika tavalla kaikkia juustoja! :D Ja siis toi feta sopii näihin kyllä tosi hyvin, ihan erilainen syödä muffinssissa kun esimerkiksi sellaisenaan salaatin seassa. Toki jos ei kerran siitä välitä, ni eihän sitä kannata lähteä sitten ostamaan. Eikun testaamaan vaan muillakin juustoilla. :)

      Poista