perjantai 14. syyskuuta 2012

Kyläilyä

Olin taas pari päivää sukuloimassa ja yleisön pyynnöstä tuli myös leivottua.

apple cupcakes version 3:

Omena kuppikakut
2½ dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria, 1 tl kanelia, 1½ dl sokeria, 1 kananmuna, 75 g margariinia, 2 dl omenaraastetta. 

Vatkaa sokeri ja kananmuna kuohkeaksi lisää pehmeä margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sokeri, muna, rasva seokseen. Lisää omenaraaste. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Karpalo kuppikakut: 

Karpalohillokkeella.
Tein joku aika sitten karviais kuppikakkuja kirsikkakakku reseptillä, silloin resepti jäi jotenkin kaivelemaan mieltä ja sitä oli pakko kokeilla uudelleen. Tuli myös todistettua, kuinka kätevää on, kun kaikki reseptit on tallessa netissä. Kyläpaikassa ei ollut nettiä käytössä, mutta pika puhelu ystävälle ja kohta oli omasta blogista resepti ongittuna ylähä. :D Kiitos raksu!

Tarvesaineet meni näin:
4 keltuaista, 75 g voita, 2 dl sokeria, 3 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 4 valkuaista, 3 dl karpaloita, 1 dl hillosokeria.

Keitä karpaloita ja hillosokeria välillä sekoitellen niin kauan, että marjat ovat hajonneet. Anna jäähtyä. Vatkaa keltuaiset, voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuiva aineet. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä taikinaan ensin puolet vaahdosta ja sitten loput varovasti käännellen.

Jaa vuokiin ensin kerros taikinaa, sitten kerros hilloketta ja lopuksi vielä taikinaa. Suunnitelmissa oli, että tässä vaiheessa sekoitan hilloketta taikinan sekaan, mutta valitsin liian pienet vuuat... hilloketta alkoi pursuta yli jo ennen uunia... Täytynee kokeilla tätä reseptiä vielä... ainakin kerran! Tein yhden muffinipellillisen 12 kpl karpalo kuppikakkuja. Taikinaa kuitenkin jäi yli. Karpalo hillokkeen jaoin kuitenkin näihin kahteen toista joten jäljellä oleva taikina oli ilman "maustetta". Jääkaapista löytyi purkki appelsiinituorejuustoa, niin sekoitin sitä pari ruokalusikallista taikinaan ja paistoin vielä muutaman kuppikakun lisää. Kuinka ollakkaan - päivän parhaat kuppikakut olivat appelsiinituorejuusto kuppikakkuja!

Appelsiinituorejuusto kuppikakut.

Vielä viinimarja muffinit:

Viimeisenä pökäsin vielä pikaiset muffinit viinimarjoistakin. Ja tämä ohje on taas ihan tämmöinen perus... tulee  jo vähä niin kuin selkärangasta...

3 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 1 tl vanijasokeria, 2 kananmunaa, 2 dl sokeria, 50 g voita, ½ dl maitoa, n. 5 dl viinimarjoja.

Vaahdota kananmuna, sokeri ja voi. Lisää keskenään sekoitetut kuiva aineet. Lisää maito ja marjat. Paista noin 200 asteessa 15-20 minuuttia. 


Viinimarja muffinit.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti