tiistai 10. heinäkuuta 2012

Viinimarjoja mä tuhoan

Sain joku aika sitten ystävältä viimevuotisia pakastettuja viinimarjoja. Nyt kun tämä kesä alkaa olla jo pitkällä, niin tuli tunne, että nehän pitää syödä pois!? Eilen keittelin vispipuuroa ja tänään vuorossa sitten muffinsseja. Jo eilen minulle selvisi, että rasioissa on alla mustiaviinimarjoja ja päällä punaisia. Toki ensi kurkkauksella luulin, että pakkasessani on pelkkiä punaisia, mutta eipä sen väliä... Kaikki sekasin vaan! No sitten alkoi operaatio viinimarjamuffinssireseptin etsintä. Surffailin ja surffailin ja päädyin kokeilemaan yhdeltä keskustelupalstalta bongaamaani reseptiä. Nimimerkkiä J käyttävä vierailija ohjeistaa tekemään viinimarja muffinssit, appelsiini-suklaa muffinssien ohjeella. Korvataan vain reseptissä käytetty appelsiinimehu maidolla ja suklaa viinimarjoilla... Appelsiini-suklaa muffinssit? Mmmm... kuulostaapa hyvältä! Mutta nyt tuhotaan viinimarjoja!

Eli oma sovellukseni reseptistä:

1,5 dl sokeria, 2 munaa, 100 g voita, 1 dl kermaa, 3 dl jauhoja, 1,5 tl leivinjauhetta, viinimarjoja (olisko ollu joku 4 dl), 0,5 tl kaardemummaa, 1 tl vanijasokeria

Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokeri vaahtoon, kuin myös kerma ja sulatettu rasva. Viinimarjat sekaan (huuhdoin vähän jäisiä marjoja siivilässä tarkistaakseni, ettei joukossa olle kovin paljon koivunurpuja) ja sekoittelua sen verran, että osa marjoista hajoaa. Uuni 200 astetta ja paisto aika noin  20 minuuttia.



Vuuat sai täyttää melko täyteen.
Ja muffinit kohos nätisti.
Nyt kyllä vähän jännittää. Vuuat tuli aika täyteen. Toivottavasti eivät leviä pitkin uunia.

Ei käyny kuinkaan... Ihan just jetsulleen 12 muffinssia tuli.



Kuppikakku vai muffinssi? Vaikka reseptissä sokeri ja munat vaahdotettiin aluksi kuohkeaksi, ovat nämä ensimäiset leivokset, jotka koostumukseltaan mielestäni eniten vaikuttavat muffineilta (ainakin toistaiseksi), eli eivät ole tällä kertaa kuppikakkuja! Nämä eivät myöskään ole mitään hirmu makeita, mutta sokeria on kuitenkin mielestäni riittävästi kirpeille viinimarjoille. Eli nyt löytyi muffini resepti, joka saa heti kertaheitolla itselleen tähden. Eli siis suosittelen kokeilemaan ja maku muunnelmille on varmasti vain mielikuvitus rajana. (Itse aijoin kyllä vielä kokeilla sitä alkuperäistäkin appelsiini-suklaa versiota.) Muffinit oli helppo ja nopea tehdä, eikä tiskiäkään tullut tuhottomasti (mikä on aina plussaa minun kirjoissani).


No pakkohan siihen oli vähän kermavaahtoa visputtaa kyytipojaksi.
Herkullista, tätä reseptiä kokeillaan vielä monta kertaa!



2 kommenttia:

  1. Kylläpäs oli hyvä resepti. Tein pienen muunnoksen lisäämällä kaksikertaiseen taikinamäärään yhden pussin Marianne rakeita.
    Toisaalta käytin tuoreita punaviinimarjoja.
    Loistotapa tarjota vähän happamia marjoja.

    t. Lucasn_mummi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Kitos kommentista ja kiva että muffineista tuli makoisia. Olen viime aikoina ollut kovasti ihastunut kaikkiin happamiin ja kirpeisiin makuihin - viinimarja muffinit on niin herkkuja, vaikka aikaisemmin en ehkä olisi niistä niin edes välittänyt.

      Poista