maanantai 2. heinäkuuta 2012

Sitruuna on kaupassa

Tähän hommaan on tulossa jo selkeä rutiini. Aika hyvin viikossa? Tosin kameran unohdin taas leipoma vaiheessa. Mutta toki ne kuvat valmiistakin tuotteesta riittää? Ja toki jos kaikki raaka-aineet olisi valmiiksi ostettuna, niin sujuisi tosi-tosi sutjakkaasti tämä touhu. Sitruunaa tarvitaan onneksi vain kuorrutukseen ja sen voisi kenties korvata jollain muullakin; esimerkiksi sillä appelsiinituorejuustolla jota käytin viime viikolla. Se vain, kun tulin käyttäneeksi senkin jo loppuun. Joka tapauksessa tänään siis vuorossa porkkanamuffinit. Valkkasin reseptin Pirkka.fi sivustolta, pienensin sitä vain puolella.

Porkkanamuffinit:

Käytin siis tommosia värikkäitä dr.oetker
muffinivuokia. Taikinaa olis mahtunu
enemmänkin.
2 dl porkkanaraastetta, 2 dl vehnäjauhoja, 1,5 dl sokeria, 1 tl leivinjauhetta, n. 1 tl kanelia, 1/2 dl mantelirouhetta (hups laitoin melkeen desin), 50 g margariinia (käytin voita), 2 kananmunaa
kuorrutus: 100 g tomusokeria, 1/2 dl tomusokeria, 1/2 tl vaniljasokeria, 1 rkl sitruunamehua
Koristeeksi: raastettua sitruunankuorta tai mantelirouhetta


Sulata ja jäähdytä rasva. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kuivataineet keskenään. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon rasva ja porkkanaraaste. Jaa taikina muffinivuokiin. (Vuuat saa ihan oikeasti täyttää melko täyteen... Periaatteessa puolitetulla reseptillä olisi tullut 6 muffinia - tein 10. Ehkä olisi voinut vielä täydempään laittaa vuuat, eli kenties 8 muffinia tällä ohjeella. Toki riippuu myös vuuista.)
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. (Kiertoilmalla säädin lämmön semmoseen 180 asteeseen.)

Muffinit tuli jo uunista. Taidan hypätä pyörän selkään ja käydä ostamassa yhden sitruunan. Jähtyvät sillä aikaa.

Sitten kun on hakenut sitruunan kaupasta (oli muuten varsin valjun värisiä ja jotenkin surkeen näkösiä), voi tehdä kuorrutuksen. Aineet sekoitetaan vaan keskenään ja päällystetään jäähtyneet muffinit kuorrutuksella. Koristeluun sitä sitruunankuorta suikaleina tai mantelirouhetta... Itse jätin nyt kyllä koristelematta. Kuorrutus maistuu yllättävän vahvasti juustolta. Makuun vaikuttanee myös tuorejuuston merkki. Itse käytin tällä kertaa Philadelphia tuorejuustoa. Ehkä kuorrute siitä vielä makuuntuu, kun hetken odottaa.

Tosi yksinkertanen ja nopee resepti.
Hyvääkin meinais olla.
Itse muffini on koostumukseltaan tiiviimpi ja kuivempi kuin edellisen reseptin muffinit... paitsi että nehän olikin vuokaleivoksia! Taas päästiin puimaan tätä eroa. Valmiissa tuotteessa ero ei ole ihan suuren suuri, paitsi kenties sen kosteuden suhteen ja vähän myös kuohkeuden. Valmistuksessa löytyy se varsinainen ero, eli toisessa vatkataan voi ja sokeri kuohkeaksi ja toisessa vain sekoitetaan aineet keskenään. Ero ei ole suuren suuri, mutta leivos on ihan eri!? :D

 Ja loppuun vielä maininta hauskasta sivutuotteesta, joka tässä on kehittynyt. Sekoitetaan kermavaahtoa, rahkaa tai jogurttia ja paloiteltuja mansikoita keskenään. Lopuuksi murustetaan sekaan vielä yksi raparperivuokaleivos tai muffinssi. Nam nam!






2 kommenttia:

  1. Olivat kyllä oikein hyviä! Niinkuin varmaan huomasit erään pikkumiehen käytöksestä :D Kiitos maistiaisista ja piristyksestä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees... Täytyy jatkossa muistaa tuora pikkumiehelle ihan ikioma, että saa hänkin murustella ja mutustella rauhassa. :D

      Poista