SITRUUNA-PORKKANA-MANTELI KUPPIKAKUT
Alkuperäinen resepti:
2 munaa, 1 kuppi hienoa sokeria, ¾ kuppia kasvisöljyä, ½ kuppi sirtuunamehua, 2 kuppia jauhoja, 1 tl jauhettua kanelia, 2 tl leivinjauhetta, ½ tl jauhettua neilikkaa, ¾ kuppia porkkanaraastetta, yhden sitruunan kuori raastettuna, ½ kuppia saksanpähkinä rouhetta.
Oma versio:
2 munaa, 2½ dl sokeria, 1¾ dl rypsiöljyä, 2 sitruunan mehu (tuntu paljolta ja oli tosi paljon), 5 dl jauhoja, 1 tl kanelia, 2 tl leivinjauhetta, ½ tl jauhettua neilikkaa, 2 dl porkkanaraastetta, 1 sitruunan kuori raastettuna, 1 dl (vähän vajaakin - kaikki mitä oli jäljellä) mantelirouhetta
Vatkaa munat, sokeri, öljy ja sitruunanmehu, kunnes seos on tasainen ja kermainen. Toisessa kulhossa sekoita kaikki kuivat aineet, paitsi mantelirouhe. yhdistä seokset. Vatkaa taikinaa 5 minuuttia (no en kyllä vatkannu... mut aika kauan kuitenkin). Lisää porkkana, sitruunan kuori ja sekoita. Kääntele mukaan mantelirouhe. Jaa taikina vuokiin (kirjan mukaan 12, ite käytin pienempiä vuokia ja niitä tuli 24) ja paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen kuorrutusta.
Alkuperäinen kuorrute:
1½ kuppia tomusokeria, yhden sitruunan kuori, 1 tl sitruunan mehua, 90 g pehmeää voita, 1 tippa oranssia elintarvikeväriä, ½ kuppia saksanpähkinän palasia
Oma kuorrute:
40 g leivontamargariinia, ¾ dl tomusokeria, 1 tl vaniljasokeria, 1 tl vanillakreemi jauhetta, 1 tl vettä, 100 g tuorejuustoa, tippa punaista ja tippa keltaista elintarvikeväriä
koristeluun: mantelilastuja
Sekoita kuorrutteen aineet sähkövatkaimella hyvin keskenään. Kuorruta täysin jäähtyneet kuppikakut ja koristele lopuksi mantelilastuilla.
Jos leipoisin näitä uudelleen, niin ehkä käyttäisin korkeintaan sen yhden sitruunan taikinaan. Mutta oikein syötäviä on näinkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti