Välisivu

Tänne tulee myöhemmässä vaiheessa jotain kivaa... En vaan vielä tiedä itekkään mitä? :D

Ooraidi. Nyt tiedän mitä tänne tulee! Eli kirjoitan tänne alkuperäisreseptejä, jotka sitten muuttuvat blogissani vuokaleivos/muffinssi resepteiksi.

Ja tässä heti ensimäinen:


Tiikerikakku:

Otavan suuri keittokirja (vuodelta 1967)

200 g voita tai margariinia, 3 dl sokeria, 2 tl vaniljasokeria, 3 kananmunaa, 4 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 1 dl kermaa tai maitoa, 1-2 rkl kaakaota

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi (mitä kuohkeampi sen parempi), lisää munat yksitellen ja vatkaa vielä hetki. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan samoin kuin kerma tai maito. Kaada noin 1/3 osa taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita tähän erään kaakao. Levitä kerroksittain vaaleaa ja tummaa taikinaa voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Nosta haarukkaa kevyesti taikinassa, niin että kakkuun muodostuu marmorointi. Paista 175 asteessa n. tunti.


Piimäkakku:

Reseptin alkuperä täysin arvoitus! Olen ihan omin pikku kätösin sen jostain kopioinut noin 20 vuotta sitten.

3 dl talouspiimää, 200 g sulatettua voita, 2 dl sokeria, 1 dl siirappia, 2 tl hienonnettua neilikkaa, 2 tl hienonnettua inkiväätiä, 2 tl kardemummaa, 1 tl soodaa, 6 dl vehnäjauhoja, 2 dl rusinoita

Sekoita taikinan ainekset luettelon mukaisessa järjestyksessä keskenään. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 1 tunti. (Ja koskaan tämän noin 20  vuoden aikana, en ole laittanut noita rusinoita minun piimäkakkuihini! Eli ihan hyvin voi ne jättää poiskin. :) )

Mokkaneliöt

Sama juttu kuin edellä, eli reseptin olen jostain kopioinut noin 20 vuotta sitten... Eikä mitään haisua mistä!

3 munaa, 3 kkp sokeria, 1½ kkp maitoa, 4½ kkp vehnäjauhoja, 3 tl leivinjauhetta, 3 tl vanijasokeria, 1½ rkl kaakaota, 225 g sulaa voita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi, kuivat aineet ja maito muna-sokeri vaahtoon. Vatkaa tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuodatulle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuorrutus:
200 g tomusokeria, 4 rkl sulaa voita, 4 rkl kahvia, 1 rkl kaakaojauhetta, 2 tl vaniljasokeria.

Kuorruta vasta kun pohja on kokonaan jäähtynyt. Sekoita aineet hyvin keskenään.

Itse tapaan lisäillä tomusokeria pikku hiljaa sen verran, että kuorrutteen koostumus on mieleinen, eli en tiedä laitanko oikeasti reseptin mukaista määrää. Ja kahvin keitän yleensä murukahvista, siten saan siitä helposti niin vahvaa kuin haluan. Lisäksi olen kirjoittanut reseptin loppuun kommentin, että kuorrutetta kannattaa tehdä enemmän! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti