keskiviikko 21. elokuuta 2013

Synttärisankarille syrämelliset muffinit

Muffinin syrän <3
Kreemi pysy hyvin "paikallaan", eli ei vajonnu pohjalle,
niin, kuin o joskus käynyt hillon kanssa.
Lisää muffinsseja melkein samalla reseptillä! Sori - joko tämä alkaa kyllästyttää? No lupaan, että pian on luvassa vaihtelua! ;) On tälläkin kertaa jotain uutta testissä - ostin jokun aika sitten (ehkä jopa puoli vuotta sitten?) vanillakreemi jauhetta (en löytäny parempaa linkkiä). Tänään tulee näköjään paljon ylimääräsiä kommentteja. On pää vähän pyörällä, mutta yritän keskittyä. Niin vanillakreemijauhe - tein yhden kerran testi erän kreemia - lähinnä siis koska halusin nähdä millaista siitä tulee, sekä maistaa sitä. Tein siis pienen satsin, mutta en sen kummemmin käyttänyt sitä mihinkään. Sittemmin olen käyttänyt jauhetta kermavaahtoon - tuo vähän makua ja lisäksi ryhtiä vaahtoon. Toimii mielestäni hyvin; teelusikallinen tai pari kahteen desiin kermaa. Toki tapaan lisätä siihen sitten vielä rahkaa, mutta kukin makunsa mukaan. :) Nyt päätin siis kuitenkin vihdoin testata vanillakreemiä tarkoitukseen, johon sen alunperin ostin, eli muffinssien täytteeksi. Sekoitin kreemin melkein paketin ohjeen mukaan - laitoin vähän enemmän jauhetta, kun ohje oli. Älkää kysykö miksi! En osaa vastata! :D Ohjeen mukaan sitä pitää vatkata 5 minuuttia jonka jälkeen sen pitää antaa seisoa 5 minuuttia. Ja kreemi hyytyy... tässä tapauksessa jopa melko kiinteäksi. Vielä kun annoin kreemi seisoa noin vuorokauden jääkaapissa, ennen kuin käytin sitä, niin kreemi oli kyllä hyytynyt hyvin. Siitä sitten vain lusikalla lohkomaan paloja, joita laitoin muffinsseihin... (Kreemiä ei kuitenkaan tarvi seisottaa vuorokautta jääkaapissa, vaan on ihan käyttökelpoista heti kohta tekemisen jälkeen.)

Vanillakreemi muffinit

150 g sulatettua voita, 2 dl maustamatonta jugurttia, 3 kananmunaa, 4 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 2 dl sokeria, 2 tl vaniljasokeria
Täyte: ¾ dl vanillakreemijauhetta, 1½ dl vettä (en osannu totella tässäkään kohtaa, laiton jauhetta enemmän, kun ohje oli.)

Sulata voi, anna jäähtyä, lisää jugurtti ja sekoita hyvin, lisää kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-jugurtti-muna seokseen. Sekoita tasaiseksi. Jaoin lusikallisen taikinaa kuhunkin muffini vuokaan, sitten lisäsin pikkulusikallisen vanillakreemiä ja päälle toinen lusikallinen taikinaa... Vuuat tuli melko täyteen ja oli pieni jännitys, että onko liian täynnä, mutta ei ollenkaan. Muffinssit kohos nätisti, eikä mitenkään valunut vuuista yli tai ulos tai muuttunut sieniksi (niin kun joskus aikasemmin on käyny). Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Kuorrute

100 g huoneenlämpöistä voita, 200 g tuorejuustoa, noin 4-5 dl tomusokeria.

Aineet vatkataan hyvin keskenään. (Ompa hyvä ohje? Mut niin mä tein... Lisäsin tomusokeria vähitellen ja jossain vaiheessa tuumasin, et nyt on hyvä.)
Vielä vähän harjottelua tuo kuorruttaminenTämä muffini resepti on oikeesti ihan loistava! Vaikka siis tämä ei ole enää ollenkaan sama kun alkuperäinen, mutta vaikka vaihtelee raaka-aineita ja sörkkii jopa määriä, niin aina vaan tulee ihan yhtä ihania muffinsseja! Nam!
2 kommenttia: