Epilogi

"Epilogi eli jälkinäytös on kirjan, elokuvan, videopelin tai muun teoksen lopussa oleva varsinaisesti juoneen liittymätön kohtaus, jossa kerrotaan jotain esimerkiksi päähenkilöiden elämästä varsinaisten tapahtumien jälkeen"

27.6.2012

Ettei ny aivan näytä siltä, että pelkillä muffinsseilla elän!

Ensimäinen työpäivä loman jälkeen, enkä oo eres
ihan rikki poikki kuallu.
Jaksoin vielä kaalilaatikon vääntää illaksi.

7.8.2012

Tuli keiteltyä viikonloppuna mansikkahilloakin. Pian pitää varmaan paistaa lättyjä, että pääsee maistamaan!? :D


29.8.2012

Tein omenasta (valkea kuulas) raakaraaste hilloa. Ohjeen löysin taas jälleen kerran googlettamalla ja tuloksista löytyi keskustelupastalla käyty sananvaihto, josta nappasin reseptin. 


Kaikessa yksinkertaisuudessaan siis:
1 kg omena raastetta, yhden sitruunan mehu, ½ kg hillosokeria, 1 dl vettä.
(Halutessaan voi käyttää myös kanelia ja totta kai muitakin mausteita makunsa mukaan.)

Raasta omenat, sekoita niiden joukkoon sitruunanmehu (maun mukaan). Keitetään kattilassa vedestä ja hillosokerista liemi, joka sitten kaadetaan omenaraasteen päälle. (Ja tähän määrään ihan oikeasti riittää se 1 dl vettä. Itsestä tuntui nimittäin jotenkin vähäiseltä ja menin lorauttamaan mukaan toisenkin desin. Omenista tulee kuitenkin myös mehua jonkin verran.) Raasteen ei tarvisi uida siinä liemessä. Hyvää tuli kuitenkin, vaikka nestettä ehkä on enemmän kuin tarpeeksi. Huomenna leivotaan muffinssia! :)

15.9.2012

Mitä lammas sanoo? "Määä... seuraavaksi pataan tahdon määäää". 

Olin siis maalla sukuloimassa ja toin tullessani kotiin tuliaisiksi lammasta. Lammasta oli kolmessa muodossa; savustettua - sellasenaan valmista syötäväksi, purkitettua - tästä oon tavannu tehä leivittettyjä pihvejä, mut voi siis myös syödä sellasenaan tai keitellä vaikka keiton tai mitä nyt keksiikään ja sitte vielä semmonen valkuumipakattu klimppi, josna luki päällä, että keittolihaa... Paketin auki saatuani selvisi, että sielä on lihaisia luunpaloja, eli siis keittolihaa hyvinkin... 

Nirhasin luiden ympäriltä lihapalasia sen minkä sain. Laitoin isoon kasariin öljyä, paprikajauhetta ja  sipulia. Hetken kuullottelun jälkeen lisäsin valkosipulia ja lihat luineen päivineen. Ruskistelin lihat. Rouhin joukkoon mustapippuria ja kuivattua chiliä (paljon).... ja jotai muuta? Suolaa... Kuivattua timjamia ja rosmariiniä. Liuottelin yhden lihaliemikuution veteen. Sitte vaan lihat + sipulit + liemi + pari laakerinlehteä uunivuokaan (mun on pakko hommata se pata) ja uuniiin. 180° noin tunti. Sitte lisäsin porkkana paloja... Takas uuniin siksi aikaa ku kuorin ja pilkoin loput, eli perunat, lanttu ja varsiselleri, lisää valkosipulia ja pieni sipuliki vielä... Laitoinkohan muuta... hmmm... Joo - suikaloitua, kuullotettua kaalia, mut sen lisäsin vasta myöhemmin. Otin luunpalat pois vuuasta (koska se alko olla niin kovin täynnä. Lisäsin loput kasvikset/juurekset - takas uuniin. Nirhasin loput lihat irti luista ja kippasin takasin vuokaan... lihat siis, en luita. Ja jonkun ajan päästä vielä ne kaalit... Ja sitte vaan odotellaan. Laskin lämmön 150°... Koko homma oli uunissa yhteensä jonkun 3,5 tuntia. Mutta kyllä kuulkaa kannatti odottaa! Niin hyvääääää! Nam nam!

Lammaspataa... Voiks se olla pataa, ku se tehtiin uunivuuassa?
Mutta oli mitä tahansa, niin oli niiiiiin hyvää, että aivan kerta kaikkiaan!

23.2.2013

Ei vielä oikeen luonnistunu noitten onigirien muotoilu ja
täytettäki olis saanu mun mielestä olla enemmän, mut ehkäpä
harjotus tekee mestarin tässäkin lajissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti