Karviaishilloke kuppikakkuja. |
Elisan kuppikakut karviaishillokkeella:
Kuvajärjestys on nyt vähän sekainen, mutta nämä on tullu jo uunista ulos. |
Keitin ensin karviaisia pikku kasarissa (voi lisätä tilkan vettä, jos tuntuu hullulta alkaa keitellä pelkkiä karviaisia), kun karviaiset alkoi hajota lisäsin hillosokerin. Sitte hiljalleen kiehutellen ja sekoitellen, niin kauan että kaikki karviaiset ovat hajonneet.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kermaviilin kanssa taikinaan. Jaa nokare taikinaa vuokiin. Lisää teelusikallinen karviasihilloketta vuokiin. Itse tein kahdella eri tavalla; toisiin vuokiin tein taikinaan syvennyksen jonka täytin hillokkeella ja toisissa vuoissa sekoittelin hilloketta taikinan kanssa sekaisin. Jaa loppu taikina vuokiin, joko hillokken päälle tai sekoitellen. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
No muffinssejahan niistä tuli - eiku - kuppikakkujakos nämä oli? Hmmm.. Ja 12 kappaletta tein, mutta taikinaa jäi yli että 14 varmasti olis saanu helposti. Ja hillokkeen olis ehkä voinu sekottaa ihan kokonaan taikinaan, samalla kun kermaviilinkin tai sitten olis kannattanu enne käyttää pilkottuja karviaisia vaan.
Haukku semmosesta missä on hilloke vaan keskellä. Sehän on ontto!? 8-O Mutta maku ratkaisee ja hyvää on kumminki! :D |
Postkriptum:
Nopea ja helppo... varsinkin jos korvaa hillokkeen marjoilla. Kuten aikaisemmassa karviaismarja muffinssi ohjeessa totesin; kohmeisia karviaisia on todella helppo leikata, eli jos käyttää oikeen marjoja, niin pakastetut käy tähän enemmän, kuin hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti