Porkkanamuffinit:
Käytin siis tommosia värikkäitä dr.oetker muffinivuokia. Taikinaa olis mahtunu enemmänkin. |
kuorrutus: 100 g tomusokeria, 1/2 dl tomusokeria, 1/2 tl vaniljasokeria, 1 rkl sitruunamehua
Koristeeksi: raastettua sitruunankuorta tai mantelirouhetta
Sulata ja jäähdytä rasva. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kuivataineet keskenään. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon rasva ja porkkanaraaste. Jaa taikina muffinivuokiin. (Vuuat saa ihan oikeasti täyttää melko täyteen... Periaatteessa puolitetulla reseptillä olisi tullut 6 muffinia - tein 10. Ehkä olisi voinut vielä täydempään laittaa vuuat, eli kenties 8 muffinia tällä ohjeella. Toki riippuu myös vuuista.)
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. (Kiertoilmalla säädin lämmön semmoseen 180 asteeseen.)
Muffinit tuli jo uunista. Taidan hypätä pyörän selkään ja käydä ostamassa yhden sitruunan. Jähtyvät sillä aikaa.
Sitten kun on hakenut sitruunan kaupasta (oli muuten varsin valjun värisiä ja jotenkin surkeen näkösiä), voi tehdä kuorrutuksen. Aineet sekoitetaan vaan keskenään ja päällystetään jäähtyneet muffinit kuorrutuksella. Koristeluun sitä sitruunankuorta suikaleina tai mantelirouhetta... Itse jätin nyt kyllä koristelematta. Kuorrutus maistuu yllättävän vahvasti juustolta. Makuun vaikuttanee myös tuorejuuston merkki. Itse käytin tällä kertaa Philadelphia tuorejuustoa. Ehkä kuorrute siitä vielä makuuntuu, kun hetken odottaa.
Tosi yksinkertanen ja nopee resepti. Hyvääkin meinais olla. |
Ja loppuun vielä maininta hauskasta sivutuotteesta, joka tässä on kehittynyt. Sekoitetaan kermavaahtoa, rahkaa tai jogurttia ja paloiteltuja mansikoita keskenään. Lopuuksi murustetaan sekaan vielä yksi raparperivuokaleivos tai muffinssi. Nam nam!
Olivat kyllä oikein hyviä! Niinkuin varmaan huomasit erään pikkumiehen käytöksestä :D Kiitos maistiaisista ja piristyksestä <3
VastaaPoistaJees... Täytyy jatkossa muistaa tuora pikkumiehelle ihan ikioma, että saa hänkin murustella ja mutustella rauhassa. :D
Poista