Lahjoja rakkaalta <3 |
Tuossa paketissa on muffinssi resepti! "Cupcakes with fruit frosting - for 6-muffin pan". Niin siis vuokaleivoksia. Ja oikeesti - kuuden muffinssin taikina. No kyllähän sitä nyt kuuden muffinssin verran voi tehdä ylimääräistä per viikko!?
Suomentelin reseptin parhaan taitoni mukaan:
Taikina: voita 75 g, sokeria 75 g, 1 muna, 70 g jauhoja, 10 g mantelirouhetta, 1/4 tl leivinjauhetta, 1/4 tl soodaa, 25 ml maitoa, 25 ml vähärasvaista jogurttia (1,5%)Kuorrutus: 60 g pehmeää voita, 150 g tomusokeria, 70-75 ml hedelmä pyrettä
(Näiden hedellä nimitys on aika lavea, ehdottavat käytettäväksi mm. mansikkaa, vadelmaa, karhunvatukkaa, persikkaa, aprikoosia. Nämä kuulemma ovat hedelmiä, jotka on helppo vaikka siivilän läpi painamalla pyreyttää... )
Tämän päivän teema tuntuu olevan; lahjaksi saadut työvälineet ja raaka-aineet. :) |
Kuppikakkujen valmistus ohjeen suomentaminen olikin hauskaa, kun piti arvuutella, että ihan tosissaanko ne käskee sen voin hakata, vai olisko se kumminkin vatkata - kun lopputulos pitäisi olla kuohkeaa?
Eli leivonta ohjeet vähän sinne päin:
Vatkaa voi ja sokeri kunnes kuohkea. Lisää muna. Yhdistä; jauhot, mantelirouhe, leivinjauhe ja sooda. Sekoita maito ja jogurtti (Käytin muuten bulgaariaa. 3,5 %, että rasvasempaa, kun ohjeessa neuvotaan.) Niin joo... pitää sekoittaa reippaasti puulusikalla. En nyt kyllä käyttänyt puulusikkaa. Noinkohan ne tällä nyt meni pieleen nämä kuppikakaut? Sitten vaan yhdistetään kaikki keskenään ja jaetaan vuokiin.Uuni 175, kiertoilmalla 160 ja 20-25 minuuttia.
Ja muffinssi-pannu käskettiin valmistella ohjeen mukaan... Mitään ohjetta ei vain ollut. Oletan kumminkin, että siinä tarkoitetaan rasvaamista ja jauhottamista. Itse kumminkin laitoin paperiset vuuat pannun kuppeihin ja taikinan sitten niihin. Ohjeessa sanotaan, että ottaa heti pois pannusta, kun tulee ulos uunista, mutta sekin tarkoittaa varmasti versiota, jossa leivokset tehdään suoraan pannuun. Otin ne nyt kumminkin heti ylös sieltä, jäähtyvätkin varmasti nopeammin.
Pari kuorrutettua kuppikakkua. Ne on varmaan nyt pakko sitten syödä? |
Kuorrutteen teko:
Vatkaa voi ja puolet tomusokerista kuohkeaksi. (Ihan tosi? Eikö se tomusokeri pöllähdä ilmaan, jos sinne sähkövatkaajan työntää? No sekoitin aluksi haarukalla, mutta tulin sitten kumminkin siihen tulokseen, että sähkövatkain käyttöön vaan.) Sekoitetaan joukkoon hedelmäpyree ja loppu tomusokeri. Käytin äitipuoleni tekemää omena-aprikoosi hilloa. Sokeria tulee kyllä nyt enemmä, kuin jos käyttäisi vain pelkkää hedelmää, mutta tässähän lähestyy jo taas uudet sadot. Pakko käyttää noita vanhoja pois.Melkoisen tuhtia tavaraa tuo kuorrute. Rasvaista ja makeaa. Ja sitä on kyllä enemmän kun kuudelle... Tai riippuu siitä paljonko sitä tuohon kuppikakun päälle pitäisi laittaa? Itse kuppikakku oli kyllä herkullista. Tosi kuohkea ja mukavan kostea. Mantelirouhetta olisi ehkä voinut laittaa pikkuisen enemmänkin, mutta se lienee maku kysymys.
Nam nam. Kyllä on hyvää. |
Kiva että tuosta oli iloa :) Jotenkin kummasti tulit heti mieleen, kun tuon kaupassa näin. Enkä mä voinut sitten olla ostamatta <3
VastaaPoistaJuu... Ny mä tiedän minkä kokonen taikina pitää tehä, et tulee vaan kuus muffinssia... Sen verran voi ihan hyvin syödä kerralla. Eikö? :D
PoistaVoi voi :D Onhan se selkeästi vähemmän kuin 12 :D
Poista