Feta-paprikamuffinssit
3½ dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 2 kananmunaa, 2 dl maitoa, ½ dl juoksevaa rasvaa, 1 dl juustoraastetta, 1 tl suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria, chiliä, öljyä, 150-200 g fetaa, 1 paprika, persiljaa
Pilko paprika pieniksi paloiksi ja paista pannulla pienessä tilkassa öljyä, mausta mielesi mukaan, esimerkiksi chilillä, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon juustoraaste, kananmunat, juokseva rasva, persiljasilppu ja maito. Sekoita tasaiseksi massaksi. Murustele feta ja lisää siitä noin puolet jäähtyneiden paprikoiden kanssa taikinan sekaan. Annostele taikina muffissi vuokiin ja murustele loput fetat muffinssien päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Feta-paprikamuffinssit |
Voin kertoa, että nämä oli hyviä!!! Kaverille tarjosin salaatin kanssa ja jälkkäriksi oli vielä mokkapalamuffinssit ja piimäkakkukupfinssit ja loput feta-paprikamuffinssit tuli melkeen syötyä yhessä illassa! No ei - jäi sentään seuraavalle päivää töihin evääksi ja vielä iltapalaksi kotiinkin.
Nam! Olen halunnut tehdä suolaisia muffinseja jo pitkään :)
VastaaPoistaEn ole feta fani, voisinko korvata toisella juustolla?
No näihinhän tuli fetan lisäksi myös juustraastetta ja voisin kuvitella, että melkeen mikä tahansa juusto näihin sopii... Ite kun fanitan aika tavalla kaikkia juustoja! :D Ja siis toi feta sopii näihin kyllä tosi hyvin, ihan erilainen syödä muffinssissa kun esimerkiksi sellaisenaan salaatin seassa. Toki jos ei kerran siitä välitä, ni eihän sitä kannata lähteä sitten ostamaan. Eikun testaamaan vaan muillakin juustoilla. :)
Poista