sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Omenamuffinit

Oli tarkotus leipoo jotain ihan muuta tänään, mut äityli tuli kylään ja leipasin pikapikaa siinä sivussa muutaman omenamuffinin, että saatiin herkkuja kahvipöytään. On tästä kuulkaa niin rutiinia tullu, että melkeen ehtii kahvintippuessa muffineja leipoa... No ei nyt ihan ni nopeesti sentään. :)

Melkeen samalla reseptillä mentiin, kun viimmeksi...

Omena muffinit/kuppikakut version 4:

2½ dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria, ½ tl muskottipähkinää, ½ tl kardemumaa, 1 tl kanelia, 1½ dl sokeria, 1 dl juoksevaa rasvaa, ½ dl maitoa, 2-3 omenaa raastettuna.

Vaahdotin munan ja sokerin, lisäsin rasvan. Sekotin kuivat aineet keskenään ja lisäsin muna-sokeri vaahtoon. Lisäsin maidon sekaan ja raastoin omenat ja ne sitte vielä taikinaan. Uuni 200 astetta ja paistoaika noin. 20 minuuttia. Ja muffinija tuli yhteensä 9 kpl, tein semmosiin aika perus keskikokosiin vuokiin.

Äityli tykkäs. Oli kuulemma hyvää ja kaikkee mäkin kuulemma viittin, ku muffinsseja noin vaan leipasen siinä ohimennen. Muffinit oli vielä ihan uunilämpösiä, kun syötiin niitä, ni keksin tarjota ohuen vaniljajäätelö siivun siihen päälle. Nam nam. :)




Leivotaan se jokin muu sit ens viikolla. Värkitkin on jo valmiiksi kaapissa.... Jotta sitä odotellessa, omenilla mennään :D

2 kommenttia:

  1. Omenamuffineita on tehty täälläkin; omenoita kun on omasta takaa ihan liiankin kanssa. Eilen kokeilin sitten Yhteishyvän ruokalehdessä olleella reseptillä hunaja-inkiväärimuffineita ja olivat tosi hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin, että olit niitä kokeillu. Itekkin sen reseptin laitoin syrjään, että vois joskus kokeilla. Ja nyt kun tietää että hyvää tulee, ni vielä suuremmalla syyllä voi joku kerta itekkin lähtee kokeilemaan. :)

      Poista