keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Tiikerimuffinssit

Jatketaan teemalla "kaikki aineet sekasin". Etsin sopivaa reseptiä netistä. Löysin muffinssin kuvan joka näytti herkulliselta - resepti ei vaan ollut "kaikki aineet sekaisin"-resepti, vaan munat ja sokeri olisi pitänyt vaahdottaa ensin, mutta kun minä haluan nyt vain tehdä "kaikki aineet sekaisin" muffinsseja! Joten käytin löytämääni reseptiä... en vain totellut ohjeita! :D Alkuperäiset reseptin löydät täältä klik.

Tiikerimuffinssit:

3 munaa, 3 dl sokeri, 150 g sulatettua margariinia, 4 dl vehnäjauhoja, 2 rkl tummaa kaakaojauhetta, 2 tl leivinjauhetta, 2 tl vaniljasokeria, 1¾ dl maitoa

Sekoitin ensin kuivat aineet keskenään - kaikki muut paitsi kaakaon. Sulatin margariinin mikrossa ja sekoitin siihen maidon sekä munat. Lisäsin rasva-maito-muna-seoksen kuiviinaineksiin ja sekoitin hyvin. Erotin noin yhden kolmasosan taikinasta toiseen kulhoon ja sekoitin siihen kaakaon (kannattaa siivilöidä). Jaoin muffini vuokiin kerroksen vaaleaa taikinaa, sen päälle nokko kaakaolla maustettua ja vielä kerros vaaleaa taikinaa. Lopuksi tökin muffineita haarukalla... Niin kun tapaan tehä tiikerikakkuakin leipoessani, että eriväriset taikinat menee vähän sekaisin tai tekee semmosen mukavan marmoroinnin tai mitä se nyt sitten ikinä onkaan... Joka tapauksessa! Sitten uuniin 200° ja noin 15 minuuttia. 


Tuli muuten hyviä!

1 kommentti: