perjantai 5. huhtikuuta 2013

Lemon-/lime cure muffinssit

Olin muuten saanut "tunnustuksen" blogista: maman keittiössä. Ihana blogi käykää tutustumassa. Ite oon vähän huono näissä, mut laitetaan tonne listalle: "ehkä vielä joskus joku päivä".

Lemon cure muffinssit
Lemon cure purkin loppu kummitteli jääkaapissa ja halusi muuttua muffinssiksi. Löysin sopivan oloisen reseptin netin ihmeellisestä maailmasta blogista; "Ruokailmiö". Ja alkuperäinen resepti löytyy siis täältä: klik. Itse vähän säädin reseptiä, koska lemon curdia ei ollut kuin noin ¾ dl jäljellä. Tässä siis oma versioni reseptistä.

Lemon cure muffinssit


Mmmmmm... Tulipas hyviä.
2 kananmunaa, 1 dl ruokokidesokeria, 75 g margariinia, ½ dl lemon curd-tahnaa, ½ dl maitoa, 2½ dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria.
(Ihan tavallinenkin hienosokeri käy kyllä, käytin ruokokidesokeria, koska sitä nyt sattui olemaan kaapissa.)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja sekoita joukkoon lemon curd ja maito. Lisää muna-sokeri vaahtoon vuoroin jauhoseosta ja margariiniseosta. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 180 asteessa noin 15 minuuttia.

Kuorrute:
75 g huoneenlämpöistä margariinia, 200 g tuorejuustoa, 3 dl tomusokeria, 1 tl vaniljasokeria.

Vatkaa margariini ja tuorejuusto hyvin keskenään. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri muutamassa erässä ja vatkaa hyvin. Kuorruta jäähtyneet muffinssit. Ja eiku syömään!



Tuli tuossa sitten juhlittua vuosirenkaitakin. Täytekakun lisäksi leivoin
tottakai muffinsseja! Muuten samalla reseptillä, mutta lemon curdin sijaan
käytin lime curdia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti