keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Hei ja anteeksi

Olen kyllä leiponut, mutta vanha kamera on takunnut, en ole saanut uudelle tietokoneelle asennettua ohjelmia (vaikka uus kone ollu käytössä jo monta kuukautta) - nyt en meinaa saada vanhaa tietokonetta auki, että saisin sieltä tarkistettua muutamia asetuksia ja huoh.... Ja tänne kasaantuu haasteita ja tunnustuksia... Totta kai olen kovin otettu kaikista kunniamaininnoista, mutta juuri nyt ei vain ole niiden aika... Yritän laittaa merkille, missä kohtaa mikäkin tunnustus ja haaste on ja sitten joku kerta kirjoitan teille oikeen kunnon sikermän niistä. Eilen ostin uuden kameran ja tänään olen asentanut kauhean määrän tavaraa uudelle tietokoneelle, vielä kun saan tuon vanhan kompuran aukeamaan, niin ehkä tämä tästä!?

Mutta! Pakko sanoa vielä - mutta - En ehkä tule nyt seuraavaan pariin kuukauteen kirjoittamaan ihan joka viikko, mutta en missään tapauksessa ole lopettamassa blogaamista. Lupaan leipoa ja blogailla jatkossakin. :)

Jotain muffinsseja on tullut leivottua tässä hiljaiselonkin aikana. Niistä seuraavaksi.

mini-mini muffinipelli isoveljen
kanssa kuvattuna.
Oli ihan ihan pakko ostaa iloleipurin lasten muffinipelli setti. Muffinipelli on piskuriikkinen ja mukana oli reseptikirja josta päättelin, että muffinipelli on ihan oikeasti tarkoitettu käyttöön. Ensimäiseksi pitikin testata yhtä reseptiä tästä mukana tulleesta kirjasesta.

Ruskeat mantelimuffinssit

1 muna, 1 dl sokeria, ½ dl öljyä tai sulatettua voita,1 dl kermaa tai maitoa, 2 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 1 rkl tummaa kaakaojauhetta, 1 dl mantelirouhetta

Kaveri epäili mini-mini muffinssia
lihapullaksi. :D
1. Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
2. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe kulhoon.
3. Lisää siihen mantelirouhe.
4. Vatkaa sokeri ja muna vaahdoksi.
5. Lisää vaahtoon öljy, kermaviili (kyllä - tässä kohtaa sanotaan kermaviili ja kun sitä sattui olemaan kaapissa, niin pökkäsin sitä taikinan sekaan) sekä jauhoseos.
6. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi, älä vaivaa.
7. Nostele taikina muffinivuokiin kahdella pikkulusikalla.
8. Voit painaa kuhunkin muffinssiin koristeeksi kuoritun mantelin.

9. Kypsennä 12-14 minuuttia.

Hmmm... Siis on ihan mahdollista tehdä mini-mini muffinsseja! Mutta jopa tällä yhden kananmunan reseptillä tulee 12 mini-mini muffinssin lisäksi vielä 4 isompaa! Muffinssit ei kuitenkaan ollut kovin kummallisia - näitä tuskin tulee tehtyä toista kertaa. Mutta mini-mini muffinipelliä tulen varmasti kokeilemaan toistekkin! 



Ystävänpäiväksi halusin leipoa jotain pientä kivaa ja löysinkin kivan oloisen reseptin "Kuppikakku päivässä pitää onnellisena" kirjasta.

Siis tätähän oli ihan pakko testata!
Ihan tosissaanko se hillo jätetään
tuohon taikinan päälle?

Hillopiilokuppikakut

175 g jauhoja, 1 rkl leivinjauhetta, 1 rkl vanijlakreemijauhetta, 175 g pehmeää voita tai margariinia, 175 g sokeria, 3 kananmunaa kevyesti vatkattuna, 1 tl vaniljauutetta, 70 g vadelmahilloa, (tomusokeria viimeistelyyn)

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Aseta muffinipellille paperivuuat. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja vaniljakreemijauhe isoon kulhoon. Lisää voi, sokeri, munat ja vaniljauute ja vatkaa seos tasaiseksi sähkövatkaimella. 

Ja ihan totta se on!
Taikina kohoaa tai hillo vajoaa
tai ihan miten päin vaan,
mutta tämä tekniikka siis todella toimi!?
Lusikoi taikina paperivuokiin ja pane kunkin kuppikakun keskelle puoli teelusikallista hilloa painamatta sitä taikinan sisään.

Paista kuumassa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes kuppikakut ovat kohonneet, kullanruskeita ja tuntuvat kosketettaessa kiinteiltä. Siirrä ritilälle ja anna jäähtyä. (Hunnuta tomusokerilla)






Tomusokerin sijaan pursotin kuppikakuille
tuorejuustokuorrutteen.
Mistä tietää että on jo tovin harrastanut kuppikakkujen leivontaa? No siitä, että kun reseptistä raaka-aineista löytyy sellaisia nimikkeitä kuin; vaniljakreemijauhe tai vanijauute, niin kaikki löytyy jo valmiiksi kaapista! Vaniljakreemijauhe on kuitenkin vielä itsellekkin melko uusi tuttavuus, että sitä en osaa varmaksi sanoa, mihin ja miten se taikinassa vaikuttaa - onko kyseessä pelkästään maku vai vaikuttaako se jotenkin kenties siihen hillon "vajoamiseen"? Vaniljauutteen sensijaan voi korvata vaniljasokerilla. Ei se ihan sama asia ole, mutta sokerilla minä itsekkin vielä jokin aika sitten uutteen korvasin.

Vadelmahillon sijaan käytin vadelma-mansikkamarmeladia ja oli kuulkaa hyvää!

Ja siitä hillon "vajoamisesta" vielä kommenttina; tein kuppikakkuja pari satsia ja ensimäiset tein pienempiin vuokiin ja laitoin hilloa melko maltillisesti ja temppu toimi vallan mainiosti. Toisen satsin tein vähän isompiin vuokiin ja ahneuksissani laitoin hilloa het oikein kunnon nokareen ja tietäähän sen miten siinä sitten kävi - hillo oli vajonnut melkein kuppikakun pohjalle saakka. Mutta marmelaadina se kuitenkin pysyi nätisti kuppikakussa niin, että ihan hienosti pystyi paperin kuorimaan irti ja haukkaamaan ilman, että tarvi ruokalappua käyttää. :D

3 kommenttia:

  1. Saat anteeksi! Ettei vaan olis lottovoitto sattunut kohdalle, kun on uusi kone ja kamerakin hankittu...vitsi vitsi...vai onko? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha - oliskin! Sittehä vois vaan blogailla päivät pitkät!? Mut ei - töitä on tehty sen verta paljon, että on ihan rikki-poikki-väsy... Pakko ollu irrottaa osa vähästä vapaa-ajastansa muuhunkin, ku koneella oloon. Mutta kyllä tämä tästä, kun elämä taas palaa uomiinsa ja arki alkaa rullata. :)

      Poista
  2. Blogissani on sinulle jotakin. Käy kurkkaamassa :)

    VastaaPoista